De details van het ongeval

Datum: 2017-06-09
Tijdstip: 12:00:00
Land: Italiƫ
Locatie: Becca di Monciair, Italiƫ
Categorie: ongeval
Terrein: berggraat
Activiteit: bergbeklimmen/alpinisme
Omschrijving: Val tijdens afdaling normaalroute Becca di Monciair. 3 doden; twee Nederlanders en de Italiaanse berggids. [GEPLAATST DOOR MODERATOR]
Toelichting: Val tijdens afdaling normaalroute Becca di Monciair. 3 doden, twee Nederlanders van 57 en 20 (vader en zoon) en de Italiaanse berggids. Volgens de Italiaanse media/de bergredding heeft het incident zich voorgedaan tijdens de afdaling van de Becca op een punt dat geen specifieke gevaren kent. De gids was met de beide klanten aan het touw. Men acht het waarschijnlijk dat iemand moeite heeft gehad, of misschien uitgegleden is. Dat heeft dan waarschijnlijk geleid tot het vallen van de hele touwgroep. De redding is gealarmeerd door een andere klimmer, die sporen van bloed op de sneeuw zag. De klimmers waren 's ochtends in de Vittorio Emanuele II hut gestart. Dit is het vertrekpunt van de normaalroute naar de top van de Becca di Monciair. De afdaling verloopt normaliter via dezelfde route.
Vermoedelijke oorzaak: De gids was met de beide klanten aan het touw. De Italiaanse media/bergredding achten het waarschijnlijk dat iemand moeite heeft gehad, of misschien uitgegleden is. Dat heeft dan waarschijnlijk geleid tot het vallen van de hele touwgroep. Dergelijke ongevallen worden meesleurongevallen genoemd.
Letsel: Overleden. 3 dodelijke slachtoffers, waaronder 2 Nederlanders.
Lokatie letsel: -

Terug naar het overzicht alpiene ongevallen of het overzicht sportklim ongevallen.